Case: PEAKS & PLAINS

Skandynawskie ciepło dostarczone do MACCLESFIELD

Kiedy firma Peaks & Plains Housing Trust chciała obniżyć koszty oraz stworzyć kreatywne i elastyczne środowisko pracy. Wybrała Kinnarps na swojego dostawcę mebli biurowych.

Przeprowadzony remont umożliwił spektakularną zmianę w jakości i stylu środowiska pracy, pozwalając na wynajmowanie niewykorzystywanej przestrzeni. Firma Peaks & Plains stworzyła wspierające efektywność, dynamiczne i atrakcyjne biuro w swoim rodzinnym mieście Macclesfield.

“Zależało nam na odzwierciedleniu charakteru naszej społeczności i zwróceniu uwagi na wysoki poziom zaufania obecny w naszej pracy. Chcieliśmy być odważni i ekscytujący - zachowując jednocześnie nasze wartości… skuteczność, opiekuńczość, pozytywne nastawienie, które podnoszą poziom życia lokalnych mieszkańców.”

Tim Pinder, CEO.

WSPÓLNOTY WE WSPÓLNOTACH

Architekt David Wilcock z pracowni Band chciał zaakcentować domową atmosferę i wartości reprezentowane przez firmę. “Projekt wynika z naszego urbanistycznego doświadczenia i projektów społecznościowych” mówi. “Chcieliśmy stworzyć miejsce pracy, które łączy społeczności we wspólnoty. Jako znaczące miejsce, które tworzy firma Peaks & Plains. Aby odzwierciedlić ich silną więź z życiem rodzinnym, chcieliśmy również uzyskać bezpretensjonalną, domową, estetykę.”

Dostarczyliśmy szeroką gamę mebli w różnych konfiguracjach. Od stanowisk pracy i foteli obrotowych po krzesła i wyposażenie do sal konferencyjnych. Wszystkie z doborem tkanin, dopełniających efektowne dywany i naturalne elementy drewniane występujące w projekcie.

BEZPRETENSJONALNE I NATURALNE

Produkty marki Kinnarps oraz należących do tej samej grupy brandów - Materia i Skandiform był doskonałym wyborem dla tego projektu. "Meble Kinnarps w swojej istocie przemawiają bardzo praktycznym, włączającym (inkluzywnym) i rozsądnym językiem designu. Skandynawskie wzornictwo usuwa komplikacje i celebruje czyste linie. Jest proste, nieskomplikowane i naturalne. Ułatwia ludziom pracę, dlatego jest tak popularne wśród klientów indywidualnych i biznesowych. Czuliśmy, że to było idealne rozwiązanie dla tego projektu, ponieważ pasowało do tej wyważonej, spokojnej - a jednocześnie niezwykle atrakcyjnej - atmosfery, którą chcieliśmy stworzyć. "

“W sali konferencyjnej jedna ściana to fototapeta ze zdjęciem lokalnego fotografa, przedstawiającym grupę kobiet, które wydają się całkowicie zadowolone ze swojego życia. To zdjęcie przypomina nam, dlaczego tu jesteśmy.  Myślę, że nasze nowe miejsce pracy przekazuje tą samą wiadomość. Chcemy wprowadzać w życiu ludzi zmiany na lepsze. "

Tim Pinder, CEO

Dowiedz się więcej na temat tego projektu

Napisz do nas!

Zdjęcia & Video: Redshift Media